BMI BEREGNER

Hvis du synes, at du har levet lidt for godt i en lidt for lang periode, kan du be- eller afkræfte eventuel overvægt ved at bruge denne lommeregner her nedenfor. Ligeledes kan du ved en BMI udregning undersøge, om du teknisk set er undervægtig. BMI står for Body Mass Index og det er en metode, der gør det muligt at få en indikation på, om du er under- eller overvægtig.

Hvordan beregnes BMI?

BMI udregnes ud fra din højde og vægt og giver en indikation på, om din vægt og højde passer sammen. Det er en udbredt misforståelse, at det er usundt at have fedt på kroppen, da det rent faktisk er usundt at have en for lav fedtprocent. Selvfølgelig skal du heller ikke have for meget fedt på kroppen, og det er her, at BMI kommer ind i billedet, da du derved kan finde ud af, om din højde og vægt hænger sammen.

 

Udregn BMI – formularen er simpel!

Body Mass Index udregnes ved at dividere din vægt i kilo med kvadratet af din højde i meter.

Eksempeltvis vil en 2 meter høj mand der vejer 100 kilo have et bmi på:

100 / (2,00×2,00) = 25

Der er fire intervaller, som din BMI kan ligge indenfor. Intervallerne lyder således:

  • Du er undervægtig, hvis din BMI ligger under 18,5
  • Du er normalvægtig, hvis din BMI ligger mellem 18,5 og 24,9
  • Du er overvægtig, hvis din BMI ligger mellem 25 og 29,9
  • Du lider af fedme, hvis din BMI ligger over 30

Når du har udregnet din BMI ud fra din vægt og højde, kan du ud fra ovenstående intervaller få en indikation af, om du er under- eller overvægtig. Udregn BMI her på siden ved at indtaste dine data, så vil du få både dit BMI.

Forbehold ved BMI-udregning

Der er dog visse usikkerheder ved en BMI-udregning, da den ikke tager højde for vægt af muskelmasse og knoglebygning. Dette kan give et upræcist resultat, da man kan have en BMI på over 25, hvis man har meget muskelmasse og en kraftig knoglebygning, men slet ikke har noget fedt på kroppen – dette betyder selvfølgelig ikke, at man er overvægtig, selvom BMI’en rent faktisk indikerer det.

En udregning af BMI kan derfor kun bruges som indikator, men giver ikke et helt præcist svar på, om du er under-, normal- eller overvægtig. Hvis man ønsker et helt præcist svar på dette, kan du få målt din fedtprocent. Her ligger mænds ideelle fedtprocent på mellem 10 og 18%, og kvinders, der er væsentlig højere, ligger på mellem 18 og 25%. Dette er også en faktor, der gør, at BMI kun giver en upræcis indikation, da en mand og kvinde med samme vægt og højde ville få samme BMI, selvom det er naturligt for kvinden at have mere fedt på kroppen.

Vil du vide mere omkring BMI henviser vi til denne artikel – iform artikel om BMI